Zpětvzetí návrhu na konání místního referenda

23.01.2012 17:37

Vzhledem k tomu, že ze strany obce došlo k chybnému stanovení termínu referenda (nesoulad s §21 zákona o místním referendu č. 22/2004 Sb., o místním referendu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o místním referendu“), který by ve svém důsledku vedl ke zpochybnění, resp. zrušení výsledku referenda, jsme byli nucení učinit zpětvzetí návrhu na konání místního referenda. Tímto chybným krokem zastupitelstva obce byl porušen zákon a je otevřen prostor pro zástupce obce k uzavření smlouvy o dílo s dodavatelskou firmou bez ohledu na výsledek místního referenda.

 Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom tomu zabránili. V dané situaci již nejsme schopni další průběh ovlivnit. Je v kompetenci vedení naší obce, aby tuto svou chybu napravili. Dle vyjádření zastupitelů, chtějí dát prostor občanům, aby se svobodně rozhodli. Je tedy morální povinností obce, aby danou situaci vyřešila. Je v pravomoci obce vyhlásit nové zasedání zastupitelstva a vyhlásit referendum pod hlavičkou obce. Je v jejich kompetenci, aby v případě vyhlášení referenda zabránili předčasnému podpisu smlouvy. Rozhodne hlas lidu???

Současně upozorňujeme občany, kteří neodevzdali smlouvy, a chtějí se připojit k tlakové kanalizaci, mají možnost se stát aktivními účastníky stavebního řízení pro vydání stavebního povolení na MěÚ Hlučín. O termínu zahájení řízení, vás budeme informovat prostřednictvím webových stránek nebo nás kontaktujte na email proti.kanalizaci@seznam.cz

Vzhledem k tomu, že je vedení obce seznámeno se situací, která panuje v naší obci, a že vlastní vinou  námi navržené referendum poškodili, je morální povinností zastupitelů vyhlásit nové referendum pod hlavičkou obce se stejnou otázkou, jaká byla uvedena v našem návrhu referenda a to „souhlasíte, aby v obci Píšť byla vybudována tlaková kanalizace? Odpověď na otázku Ano/Ne“. Tuto otázku už jednou zastupitelé odsouhlasili a to téměř jednoznačně, kdy bylo 11 zastupitelů ze 13ti přítomných pro! Tudíž by si měli za svým rozhodnutím stát! Zastupitelstvo tedy může vyhlásit referendum z vlastního podnětu dle § 8 odst. 1 písm. a) zákona o místním referendu tj., že se  na tom usnese zastupitelstvo obce Píšť.

Bude vyslyšen hlas lidu a zastupitelé vyhlásí referendum dle výše uvedeného § 8 zákona o místním referendu a dostojí tak slibu, který dali občanům!

 

Našim cílem bylo dát občanům možnost volby.

Děkujeme Vám za projevenou podporu.